Sommeren 2019 fikk jeg mulighet til å jobbe som fotograf og filmskaper for å dokumentere hvordan isbreene på Svalbard har krympet og nesten forsvunnet de siste 100 årene. – Klimaendringene på Svalbard er ekstreme.

Gore Tex sendte meg til deres hovedkvarter i Tyskland for å designe min egen jakke. I den anledning fikk jeg også mulighet til å skrive et blogginnlegg på deres blogg om mine erfaringer. 

Gangsårprisen deles ut til de eller den som har vært innom flest DNT-hytter på vei til Vinjerock. Den er en av de gjeveste prisene å ta med seg hjem fra festivalen.

– Dette var veldig kult og over all forventning, sier vinneren Sindre Kolbjørnsgard, som var innom 28 hytter på vei til festivalen. 

Sindre Kolbjørnsgard (24) fra Snarøya har nådd toppen av det som kalles verdens kaldeste fjell, 6.190 meter høye Denali i Alaska. Turkameraten Torstein Vabo fra Kristiansand valgte imidlertid å snu 700 meter under toppen på grunn av kulden, med temperaturer som om natten krøp under 30 minusgrader.

Stor lørdagsartikkel i Budstikka om prosjektet "en eventyrlig sommer": Høyt, bratt og kaldt. Sindre Kolbjørnsgard reiser i morgen til Nor- Amerikas høyeste fjell.

Endelig var det min tur til å få leke meg i fjellene i Romsdalen. Bagen var fylt opp med ski, klatre- og turutstyr og værvarselet kunne melde om fantastisk vær. Målet for turen var å prøve seg både på Nordveggen på Romsdalshorn og Vengetind, så dette måtte bare bli en perfekt helg.

Jeg fikk en forespørsel om å bidra med bilder til en artikkel i magasinet Yachting World. Bladet er regnet som et av de største seilmagasinene i verden. Dette er derfor en publisering som henger urolig høyt for meg og det er vanskelig å kunne drømt om noe større. Resultatet ble at bildene mine tilsvarer ca 5 A4 sider og hele artikkelen kan dere se og lese her.

"The Arctic Homecoming is the story about a group of good friends sailing from Canada and back to Norway with the 42-foot Swedish built sailboat, as a base for all the adventures that they wanted to carry out during their time there. Their hope is simply to traveling to remote places that have only been seen by a handful of people. Most of the film take place on Greenland where the crew sailed for one month to explore and hike in the fantastic nature."

Denne artikkelen ble publisert i et av de virkelig store seilmagasinene internasjonalt og var en veldig positiv opplevelse.

"Sindre Kolbjørnsgard seilte en Najad 415 Performance fra Canada, via Grønnland i 2017, og har laget en fantastisk video." 

Norges største seilmagasin postet også en lengre artikkel om eventyret og dokumentaren min. Det var virkelig inspirerende å se hvor godt denne filmen ble tatt i mot, og jeg har virkelig satt pris på det som har blitt publisert.

Please reload

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Black Instagram Icon
  • Svart YouTube Ikon
Bærum, Norge